Jönköpings och Vaggeryds Tandvård

Botox

Botox är ett muskelavslappnande medel som används för att behandla ett antal olika tillstånd i kroppen. Det innehåller den aktiva substansen botulinumtoxin typ A och injiceras i muskler eller också i huden. Det verkar genom att delvis blockera nervimpulser i de muskler som injicerats och minskar kraftiga sammandragningar av dessa muskler.

När det injiceras i huden, påverkar Botox svettkörtlarna så att svettproduktionen minskar.

När det gäller migrän tror man att Botox blockerar smärtsignaler vilket indirekt förhindrar att migrän utvecklas. Dock är sättet som Botox fungerar på vid kronisk migrän inte helt klarlagt. Vid spänningshuvudvärk behöver man inte lika mycket botox som vid migrän.

Tandgnissling, överaktiva käkmuskler eller kraftiga käkmuskler – Här kan Botox användas både i medicinskt och estetiskt syfte.

Medicinskt – för att käkmusklerna ska slappna av och således minskar även spänningshuvudvärk, tandgnissling.

Estetiskt – För att vid kraftiga käkmuskler så ser den nedre delen av ansiktet bredare ut, Botox används då för att slimma, alltså smalna av ansiktet.

Botox bryts ned ganska snabbt av kroppen och är alltså inget som stannar kvar eller är permanent. Däremot är själva effekten av botox kvar cirka 3-4 månader. Hur länge effekten håller är väldigt individuellt. Går man regelbundet kan hållbarheten hålla till och med upp till 6 månader.

Botox är väldigt bra på att ta bort eller minimera rynkor i ansiktet. Detta för att uppnå

Priser

Botox 1 område 15 minuter, 1 500 kr

Botox 1 område: apelsinhaka/ gummy smile/ bunny lines 15 minuter, 1 200 kr 

Botox 1 område: lip-flip/ sura mungipor 15 minuter, 1 200 kr

Botox 2 områden 15 minuter, 2 200 kr

Botox 3 områden 30 minuter, 2 900 kr

Botox 4 områden 30 minuter, 3 500 kr

Botox 5 områden 30 min, 4000 kr

Botox spänningar i käkmuskler/ face slimming  30 min, 3500 kr